Під Багдадом бойовики "ІД" напали на газопереробний завод, щонайменше 14 людей загинули

Близько 20 людей отримали поранення.

У неділю, 15 травня, під Багдадом стався теракт на газопереробному заводі. Унаслідок цього загинули щонайменше 14 людей, близько 20 отримали поранення, передає УНІАН.

Як повідомляє Reuters, біля входу до заводу у місті Таджі, що у 27 км від Багдада, був підірваний автомобіль. Затим шестеро терористів-смертників у іншому транспортному засобі потрапили на територію заводу та вступили в сутичку з охороною.

За словами представника багдадського оперативного командування, три газових сховища на об'єкті були підпалені, перш ніж правоохоронці змогли взяти ситуацію під контроль.

Десятки поліцейських та армійських транспортних засобів були залучені для боротьби з терористами. Усередині заводу відбулася стрілянина, яка тривала близько години.

Інформаційне агентство Amaq, яке підтримує "Ісламську державу", повідомило, що напад скоїли бойовики "ІД".

Зазначимо, джихадисти, які контролюють частину півночі та заходу Іраку, скоїли цього тижня кілька терактів, які забрали життя близько 100 людей.

Нагадаємо, минулої середи три потужні вибухи у Багдаді забрали життя понад 85-ти людей. Перший пролунав на ринку у шиїтському районі міста. Автомобіль із вибухівкою злетів у повітря під час ранкової "години пік". Вибухова хвиля зруйнувала кілька сусідніх машин та пошкодила будівлі. Два інші вибухи прогриміли вже по обіді.

Повʼязані теми:

Наступна публікація