Під час поїздки до РФ Клінтон ледь не залишила російським спецслужбам секретний документ - ФБР

Під час поїздки до РФ Клінтон ледь не залишила російським спецслужбам секретний документ - ФБР

Фото: Reuters

Клінтон забула секретні матеріали у номері готелю.

У ході розслідування через використання кандидатом у президенти США Гілларі Клінтон приватного сервера електронної пошти ФБР випустила ще близько 200 сторінок документів. Про це повідомляє ABC News.

Інформація, оприлюднена ФБР, доводить, що Клінтон не відправляла жодну секретну інформацію на свій домашній сервер. Однак директор ФБР Джеймс Комі заявив, що поводження Клінтон із секретною інформацією є "вкрай недбалим".

Так, наприклад, стало відомо, що Клінтон забула секретні матеріали у номері готелю під час візиту до Росії, займаючи посаду держсекретаря. Це виявив співробітник дипломатичної служби безпеки після того, як Клінтон та її помічник уже покинули номер.

У звіті ФБР підкреслюється, що за правилами безпеки подібні документи взагалі не повинні були перебувати у готельному номері.

Нагадаємо, на початку вересня нинішнього року Федеральне бюро розслідувань США опублікувало переказ допиту колишнього держсекретаря США Гілларі Клінтон щодо використання нею особистої електронної пошти на держслужбі.

У понеділок, 22 серпня, окружний суддя за підсумками слухань наказав Держдепартаменту США підготувати до можливої публікації ще 14900 електронних листів Гілларі Клінтон та вкладень в них, які ФБР виявило, розслідуючи використання екс-держсекретарем приватного поштового сервера.

Скандал у зв'язку з електронною перепискою Клінтон розгорівся в березні 2015 року. З'ясувалося, що вона вела службове листування з особистого облікового запису електронної пошти, коли обіймала посаду держсекретаря. Сама Клінтон раніше заявляла, що вона навмисно не відправляла і не отримувала засекречені повідомлення зі своєї особистої електронної адреси.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація