Підтримувані США сирійські повстанці обезголовили 12-річного хлопчика

Підтримувані США сирійські повстанці обезголовили 12-річного хлопчика

Підтримувані США сирійські повстанці обезголовили 12-річного хлопчика

Фото: Reuters

Дитину звинуватили в участі у боях за Башара Асада.

Бойовики підтримуваного США сирійського опозиційного руху "Нур аль-Дін аль-Зінкі" обезголовили 12-річного палестинського хлопчика, звинувативши його в участі у боях на боці палестинського угрупування "Ліва аль-Кудс", яке підтримує президента Сирії Башара Асада.

У вівторок вранці в Інтернеті з'явилося два коротких відео, на якому сирійські повстанці спочатку знущаються над хлопцем, а потім обезголовлюють, пише ВВС.

Перший ролик показує перелякану дитину, яка сидить у кузові пікапа в оточенні п'яти чоловік. Один з чоловіків тримає його за волосся і бойовики звинувачують його у тому, що він брав участь у боях із повстанцями у місті Хандарат на північ від Алеппо. Друге відео показує вбивство хлопчика.

Угруповання "Ліва аль-Кудс" розповсюдило заяву, що вбитого хлопчика звали Абдулла Ісса і він не був членом їхнього руху. 12-річна дитина була з бідно сім'ї біженців, яка жила у контрольованому сирійськими повстанцями районі Алеппо.

"Ліва аль-Кудс" звинуватило повстанців у вбивстві хлопчика лише тому, що він був палестинцем,. На думку угруповання, сирійські бойовики таким чином помстилися за великі втрати на полі бою.

У русі "Нур аль-Дін аль-Зінкі" заявили, що вбивці хлопчика були передані в судовий комітет, який вирішуватиме їх долю. Угруповання засудило такі зловживання, але наполягає, що це "окремі помилки, які не представляють ні наші типові практики, ні нашу політику".

США, яка надавала військову підтримку "Нур аль-Дін аль-Зінкі", заявляють, що шукають більше інформації про, як вони охарактеризували, "жахливу доповідь".

"Якщо ми зможемо довести, що це дійсно те, що сталося, і ця група була залучена... це дало б нам паузу для будь-якої допомоги або, відверто кажучи, будь-яку подальшу нашу участь в цій групі", заявив журналістам офіційний представник держдепартаменту Марк Тонер.

Раніше в цьому місяці, Amnesty International опублікувала доповідь з докладним викладом ряду порушень, імовірно скоєних бойовиками "Нур аль-Дін аль-Зінкі" в Алеппо, в тому числі викрадень і тортур.

Нагадаємо, у Сирії бойовики  "Ісламської держави" обезголовили чотирьох відомих місцевих футболістів. Їх звинуватили у шпигунстві на користь курдської армії. Загиблі грали за сирійську команду "Аль-Шабаб". Їм відтяли голови перед натовпом дітей в місті Ракка після оголошення звинувачень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація