Підтримує Україну та не схвалює російську агресію. Представник Трампа розповів про погляди кандидата

Підтримує Україну та не схвалює російську агресію. Представник Трампа розповів про погляди кандидата

Фото: Reuters

Представник кандидата вважає, що висловлювання Трампа виривають із контекста, тому навколо його кампанії створюється негативний фон.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп підтримує Україну та не схвалює російську агресію. Про це розповів у кулуарах конференції з питань політики США представник Трампа Роберт Ерліх, передає Укрінформ.

"Стосовно України, він (Трамп – ред.) офіційно заявляв, що займає позицію підтримки", - зазначив представник кандидата.

Крім того, Роберт Ерліх розповів, що Трамп називав "дуже міцним" союз між Україною та США.

"Що стосується російської агресії, всі варіанти перебувають на столі", - сказав Ерліх.

Водночас представник Трампа не розповів про погляди кандидата у президенти на надання Україні летальної зброї. А також Ерліх не став називати конкретних зобов'язань, які, на думку кампанії Трампа, міг би взяти новий президент США в контексті американсько-українських двосторонніх відносин.

Загалом Ерліх зазначив, що "основні заяви президентської платформи відповідають головній позиції Сполучених Штатів", зокрема, коментуючи інцидент з виключенням пункту про летальну допомогу для України з політичної платформи кампанії під час партійного з'їзду в Клівленді.

Роберт Ерліх також вважає, що висловлювання Трампа виривають із контекста, тому навколо його кампанії створюється негативний фон.

Так, він згадав одну з заяв про те, що якби США мали кращі відносини з Володимиром Путіним і Росією, це було би добре для всього світу.

"Ми маємо довести Путіну, що це буде новий президент Сполучених Штатів. Він (кандидат від республіканців – ред.) ставиться до відносин серйозно, і на російську агресію ніхто не заплющуватиме очі", - наголосив Ерліх.

Крім того, за словами Ерліха, Трамп не говорив про те, що США вийдуть з НАТО.

"Трамп ніколи не казав, що Сполучені Штати лишать НАТО, що США відмовляться від місії Альянсу", - зауважив представник кандидата.

За його словами, наразі НАТО потрібно переосмислити сучасні небезпеки, до яких вже не входить протистояння в холодній війні.

Нагадаємо, раніше Трамп заявив, що не вважає себе ні другом, ні ворогом Москви.

Повʼязані теми:

Наступна публікація