Пінчук виділяв кошти для фонду Трампа - ЗМІ

Пінчук виділяв кошти для фонду Трампа - ЗМІ

Віктор Пінчук / Фото: УНІАН

Він також був основним донором Фонду Гілларі Клінтон.

Податкова декларація Фонду Дональда Трампа за 2015 рік показує, що організація дала більшу частину своїх грошей фунданціям, які займаються лікуванням раку і правоохоронними органами. Крім того, у документі вказується, що український бізнесмен-мільярдер Віктор Пінчук виділив фонду $ 150 000.

Про це пише видання Fast company.

Журналісти зауважують, що Пінчук також був основним донором Фонду Гілларі Клінтон та найняв лобіста для організації зустрічей в Державному департаменті, коли його очолювала кандидат в президенти США від демократів.

Під час передвиборної кампанії Клінтон критикували через зв'язки з українським олігархом, який є зятем колишнього президента Леоніда Кучми. Республіканці засуджували її за "інтереси, що пересікалися" - інтереси донорів Фонду Клінтон та Держдепартаменту під її керівництвом. 

Кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп здобув перемогу на виборах президента США. За його кандидатуру проголосувало 47,5% виборців. Виборники віддали достроково за республіканця 290 голосів. Демократка Гілларі Клінтон набрала 47,7% і 228 голоси виборників. Клінтон визнала свою поразку на виборах.

Дональд Трамп розповів, якими будуть перші сто днів його правління

Дональд Трамп розповів, якими будуть перші сто днів його правління

Повʼязані теми:

Наступна публікація