"Пішов до туалету, а там - трупи". Пацієнт розповів про жахливі умови в російському тубдиспансері

Також у відділенні немає їдальні, а померлих провозять повз обідні столи.  

У російському місті Курган пацієнти обласного протитуберкульозного диспансеру повідомляють, що в стаціонарі трупи до приїзду бригади з моргу складають у недозволених місцях, а саме - в туалеті відділення, де вони іноді лежать там протягом одного дня.

Про це пише видання Znak.com.

Один з пацієнтів - Анатолій - розповів, що вирішив зібрати підписи під зверненням на ім'я головлікаря, щоб померлим знайшли більш пристосоване місце, оскільки люди зі слабкою психічною стійкістю "навіть не можуть, вибачте, сходити в туалет, оскільки їм доводиться проходити повз покійників".

"Трупи привозяться в тамбур туалету і складаються там, причому складаються разом як жінки, так і чоловіки. Іноді їх накривають", - сказав він.

"Коли я почав цю тему порушувати, персонал мені так і казав, в тому числі і мій призначений лікар: "Лікуєшся - лікуйся. А то можуть тебе і відправити з міста", - розповів пацієнт тубдиспансеру.

Незабаром місце розташування трупів змінили: з туалету їх перевезли у ванну.

За словами Анатолія, також в тубдиспансері можуть не звертати уваги на померлих пацієнтів.

"Пару місяців тому чоловік у дев'ятій палаті, де у нас лежать найважчі хворі, перед смертю заповз під ліжко, де і помер. Це було вранці на наших очах. Ми відразу пішли до чергового і попросили, щоб його забрали. Жодної реакції не було. Через годину я підійшов до них знову кажу: "Ось ви ходите, роботу свою виконуєте, а у вас хворі під ліжками лежать. Приберіть його або я сфотографую!" Мені відповіли, що, якщо сфотографую, їм буде погано, а мені – ще гірше. Труп з-під ліжка цілий день не діставали", - розповів він.

У відділенні також немає їдальні.

"Просто приїжджають в коридор, де стоять 10 столів. Всі накидаються на їжу. Потім кричать: "Кому не вистачило – підходьте". Люди отримують порцію, і в цей же час повз столів провозять трупи – ніби бажають нам смачного", - додав він.

При цьому завідувач першим відділення тубдиспансеру Юрій Попов заявив виданню, що в медустанові лише одного разу був випадок, коли за тиждень померло 7 осіб, і через відсутність вільних приміщень частину померлих цілком могли розмістити у ванній кімнаті. "Це жодним чином не могло перевищити 2-3 години", - запевняв він.

Видання зазначило, що після розмови журналіста з головлікарем тубдиспансеру Юліаною Просвірніною в установі справді відбулися зміни. Пацієнт диспансеру Анатолій розповів, що головлікар розпорядилося звільнити приміщення біля їдальні під зберігання померлих.

Повʼязані теми:

Наступна публікація