Після референдуму за вихід з ЄС більшість шотландців захотіли відділитися від Британії

Після референдуму за вихід з ЄС більшість шотландців захотіли відділитися від Британії

Майже дві третини шотландців висловилися за проведення другого референдуму про незалежність.

Більше половини шотландців виступають за відділення країни від Сполученого Королівства після референдуму щодо виходу Британії з ЄС.

Так, згідно з опитуванням видання The Sunday Post, 59% шотландців висловилися за незалежність країни, 32% - виступають проти виходу зі складу Британії, ще 9% - не визначилися. Кількість прихильників незалежної Шотландії серед традиційних опонентів  –  шотландських пенсіонерів – зросла до 47%.

Окрім того, майже дві третини шотландців висловилися за проведення другого референдуму про незалежність у найближчі роки. За даними різних опитувань, до референдуму про членство Британії в ЄС незалежність Шотландії підтримували в середньому 40-45% шотландців.

Нагадаємо, 23 червня Великобританія на референдумі підтримала Brexit - вихід держави з Євросоюзу. При явці в 72% населення - найбільш високої з початку 1990-х років - лише 48% проголосували за те, щоб Великобританія залишилася в ЄС. Соціологічні дані свідчать, що сторона референдуму, яка програла, це молоді освічені британці, які виступали за збереження країни в Євросоюзі.

Після оприлюднення результатів референдуму прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, який був головним противником Brexit, оголосив про свою відставку.

Вихід Британії з ЄС. Процедура

Повʼязані теми:

Наступна публікація