Після різкої виборчої кампанії Трамп у День подяки вирішив закликати американців об'єднатися

Після різкої виборчої кампанії Трамп у День подяки вирішив закликати американців об'єднатися

Фото: Reuters

Водночас він визнав, що оскома через напружену кампанію швидко не мине.

Новообраний президент США Дональд Трамп закликав до національної єдності в своєму зверненні з нагоди Дня подяки, передає BBC.

За його словами, через довгу й напружену виборчу кампанію, емоції в країні були не надто позитивними. Тож прийшов час, "щоб почати загоювати наші розбіжності". Проте він наголосив, що "напруженість просто так не залікується протягом ночі".

Трамп визнав, що після виборчої кампанії залишилася оскома.

"Це не зміниться швидко, на жаль, але ми маємо шанс зараз творити історію разом, щоб принести реальні зміни в Вашингтон, реальну безпеку до наших міст і втілити реальне процвітання наших громад, в тому числі наших міст", - заявив він.

Як відомо, передвиборча кампанія Трампа супроводжувалася низкою скандалів. Зокрема, ЗМІ оприлюднили запис розмови майбутнього президента з радіо- і телеведучим Біллі Бушем, які непристойно обговорювали жінок, а Трамп розповідав про те, як він їх домагається. Ще одне гучне обговорення спалахнуло через Алісію Мачадо - Міс Всесвіт 1996 року. Він назвав її гладкою, некрасивою і 'Міс Прибирання номерів", тому що вона - родом з Венесуели. загалом його виступи часто супроводжувалися заявами проти сповідувачів релігії ісламу та випадами проти мігрантів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація