Після трагедії табір в Карелії закритий: затримано п'ять підозрюваних

Після трагедії табір в Карелії закритий: затримано п'ять підозрюваних

Фото: Карелія Опен

Наразі, перевіряється інформація про ранні судові позови про закриття табору.

Табір на озері Сямозеро в Карелії був закритий після трагічної загибелі дітей.

Про це повідомив глава МНС Володимир Пучков, пише РБК.

"Табір закривається. Виконуємо всі процедури з передачі дітей батькам", - сказав він РИА-Новости.

Раніше директора табору, його заступника і трьох вожатих затримали. Всього були затримані підозрювані інструктор Валерій Круподерщиков, директор ТОВ "Парк-готель "Сямозеро" Олена Решетова, її заступник Вадим Виноградов, інструктори Людмила Васильєва та Регіна Іванова.

Офіційний представник Слідчого комітету Росії (СКР) Володимир Маркін сказав, що також було прийнято рішення про затримання вожатою Людмили Васильєвої. За його словами, зараз вона перебуває в лікарні з підозрою на запалення легенів, поки лікарі не допускають до неї слідчих.

Представник СКР також повідомив, що слідству належить перевірити інформацію про те, що органи прокуратури зверталися раніше до суду з вимогою про закриття табору.

"За нашою інформацією, у 2015 році до цього табору були претензії санітарно-епідеміологічного законодавства. І, за нашими даними, у відношенні керівництва, юридичної особи, було порушено адміністративну справу. Не знаю, чим воно закінчилося, нібито - ще раз повторюю, не відповідаю за точність інформації - нібито прокурор звертався до суду з позовом про закриття табору, але суд з якихось причин відмовив у задоволенні цього позову. Ще раз повторюю, це неперевірена інформація, нам належить ще раз перевірити", - заявив Маркін.

Нагадаємо, раніше СКР за фактом події порушив кримінальну справу за статтею "Виконання робіт або надання послуг, не відповідають вимогам безпеки, що спричинило смерть двох або більше осіб".

Трагедія сталася в Росії 18 червня. 47 дітей з оздоровчого табору "Парк-Готель Сямозеро" у супроводі чотирьох педагогів вирушили на двох човнах в сплав по Сямозеру, де потрапили в шторм. Порушено кримінальну справу.

Президент Росії Володимир Путін доручив Слідчому комітету встановити причини і винних у трагедії в Карелії. Понеділок, 20 червня, оголошено в Москві і Карелії днем жалоби.

Повʼязані теми:

Наступна публікація