Після зірваного перевороту в Туреччині затримали військового радника Ердогана

Після зірваного перевороту в Туреччині затримали військового радника Ердогана

Реджеg Таїп Ердоган / Фото: Reuters

У країні проводяться арешти військових після невдалого заколоту.

Радник турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана щодо військово-повітряних сил підполковник Еркан Ківрак був затриманий в одному з готелів в районі Серік південної турецької провінції Анталья.

Як повідомляє агентство Anadolu, Ківрак був заарештований під час відпустки.

Щодо причини затримання жодних подробиць не повідомляється. Водночас, як відомо, у Туреччині вже були арештовані десятки високопоставлених військовослужбовців після зірваного перевороту.

Після військового заколоту у Туреччині МВС повідомило про відсторонення майже 8 тисяч державних службовців. Санкції торкнулися 30 очільників провінцій із 81. Також були усунені від роботи 47 голів районних адміністрацій.

Крім того, ЗМІ повідомили, що влада затримала двох пілотів, яких вважають причетними до збиття російського літака минулого року. Раніше, 16 липня, міський голова Анкари Мелих Гекчех повідомив про те, що пілот винищувача, який збив російський бомбардувальник, був причетним до спроби державного перевороту в Туреччині наприкінці минулого тижня.

Нагадаємо, в ніч на суботу, 16 липня, військові Туреччини здійснили спробу державного перевороту. Під час зіткнень, за останніми даними, загинули більше 260 людей. 

В Генштабі заявили, що організаторами перевороту були представники ВПС і військової поліції.

Влада Туреччини найближчими днями направить офіційний запит на екстрадицію зі США опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого вважають головним ідеологом військового перевороту.

З'явилося відео вибухів поблизу палацу президента Туреччини

З'явилося відео вибухів поблизу палацу президента Туреччини

Повʼязані теми:

Наступна публікація