Південна Корея протестує проти ядерних випробувань у КНДР та викочує танки до кордонів

У центрі Сеулу відбуваються масштабні мітинги.

Заяви КНДР про успішні випробування ядерної зброї викликали хвилі протестів у Південній Кореї. У центрі Сеулу сьогодні, 7 січня, відбуваються масштабні мітинги. Мітингарі палять плакати з фотографіями північнокорейського лідера та прапори КНДР.

Тим часом поблизу демілітаризованої зони, яка розділяє дві Кореї, проходять навчання південнокорейських військових за участі бронетехніки. Крім того, Сеул обіцяє відновити віщання пропагандистських гучномовців, які розташовані неподалік кордонів північного сусіда.

6 січня КНДР офіційно оголосила про успішне випробування водневої бомби. Геологічна служба США зареєструвала на території КНДР землетрус магнітудою 5,1 бала, а метеорологічне агентство Південної Кореї уточнило, що його епіцентр збігається з розташуванням полігону, на яких Пхеньян раніше проводив випробування ядерних вибухових пристроїв: 30 миль від містечка Пангги-ри.

Радбез ООН вирішив зібратися на екстрене засідання через випробування ядерної бомби КНДР. А лідери США та Південної Кореї провели телефонну розмову щодо спільної розробки пакету санкцій до КНДР, а також Барак Обама пообіцяв допомогти у безпековому питанні, у разі необхідності.

Повʼязані теми:

Наступна публікація