Південна Корея відновила мовлення пропагандистських гучномовців на кордоні із КНДР

Південна Корея відновила мовлення пропагандистських гучномовців на кордоні із КНДР

Військовослужбовці Південної Кореї підвищили рівень бойової готовності в місцях установки гучномовців до вищого рівня / Фото: Reuters

11 гучномовців були ввімкнені в 12:00 за місцевим часом.

Південна Корея відновила мовлення пропаганди з гучномовців на кордоні з КНДР через проведення Пхеньяном ядерного випробування.

Про це повідомляє "Українська правда" із посиланням на агентство Ренхап.

Наголошується, що 11 гучномовців були включені в 12:00 за місцевим часом. Також за даними агентства, військовослужбовці Південної Кореї підвищили рівень бойової готовності в місцях установки гучномовців до вищого рівня.

6 січня КНДР офіційно оголосила про успішне випробування водневої бомби. Геологічна служба США зареєструвала на території КНДР землетрус магнітудою 5,1 бала, а метеорологічне агентство Південної Кореї уточнило, що його епіцентр збігається з розташуванням полігону, на яких Пхеньян раніше проводив випробування ядерних вибухових пристроїв: 30 миль від містечка Пангги-ри.

Радбез ООН вирішив зібратися на екстрене засідання через випробування ядерної бомби КНДР. А лідери США та Південної Кореї провели телефонну розмову щодо спільної розробки пакету санкцій до КНДР, а також Барак Обама пообіцяв допомогти у безпековому питанні, у разі необхідності.

Повʼязані теми:

Наступна публікація