Південне узбережжя Великобританії накрили гігантські 19-метрові хвилі

Більше 13 тисяч будинків залишилися без електроенергії.

Гігантські хвилі поглинули схил Корніш. / Фото: Reuters
Великобританія вже другий день потерпає від шторму Імоджен. Гігантські хвилі поглинули схил Корніш. Через шторм постраждала транспортна мережа, а більше 13 тисяч будинків залишилися без електроенергії. На фотографіях видно, як гігантські хвилі б'ють по узбережжю країни, а люди ледь пересуваються під час вітру.

Як повідомляє Daily Mail, на узбережжі Корніш вітер сягнув 161 км/год, а хвилі – висоти 19 метрів. Водночас біля берегів Сіллі хвилі піднялися на висоту 13,5 метра. Уряд закрив школи, дороги та мости, транспортна система не працює. Це вже дев'ятий шторм, який вдарив по південному узбережжю Англії.

Зазначимо, декілька людей постраждали від природної катастрофи. Двоє дітей отримали поранення після того, як на них впала камені зі скелі. Крім того, літня людина зламала ногу, коли на неї та її собаку впала стіна висотою півтора метра. Також інспектор з Королівського товариства захисту тварин зник безвісти після відвідування притулку птахів на пляжі поблизу міста Пензанс у графстві Корнуол під час шторму.

Нагадаємо, в аеропорту "Лондон-Сіті" літак був змушений здійнятися в небо просто під час посадки через шторм Імоджен. Відео цього шокуючого моменту пізніше з'явилося у Мережі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація