Північна Корея випадково відкрила свій засекречений Інтернет

Північна Корея випадково відкрила свій засекречений Інтернет

Фото: Reuters

Мережа КНДР нараховує 28 сайтів. 

Адміністратори національного домену Північної Кореї випадково відкрили для користувачів Інтернету доступ до всіх сайтів своєї країни. Раніше їх можна було переглядати лише в КНДР.

На неполадки на сервері Північної Кореї звернув увагу спеціаліст з безпеки Метью  Брайант. У Мережі найбільш закритої країни у світі нараховується 28 сайтів, пише видання IflScience. Серед них можна знайти портал авіакомпанії, сайт з фільмами та кількома освітніми ресурсами, зібрання кулінарних рецептів та інформаційних агентств.  Окрім того, у корейців є свого роду соціальна мережа під назвою "Друг".

Фото: iflscience.com

"Станом на 19 вересня 2016 року приблизно о 10 годині вечора один з серверів вищого рівня Північної Кореї був налаштований так, щоб була активована глобальна передача зон DNS. Це дозволяє будь-кому, хто виконує запит на ns2.kptc.kp, отримати копію даних DNS-серверів вищого рівня країни", - зазначив Брайант.

Зазначається, що велика частина новин на сайтах КНДР стосується лідера країни Кім Чен Іна, його батька, а також інформації про ядерні випробування Північної Кореї.

Нагадаємо, ТСН.ua зібрав найбільш виразні Instagram-фото, опубліковані з Пхеньяну, столиці КНДР, яка носить неофіційне звання "найбільш закритої у світі держави".

Повʼязані теми:

Наступна публікація