План евакуації мирного населення Алеппо під загрозою. Армія Асада порушує перемир'я

План евакуації мирного населення Алеппо під загрозою. Армія Асада порушує перемир'я

Фото: Reuters

Союзники Асада ведуть боротьбу не з терористами "ІДІЛ", а з повстанцями. 

Через відновлення артобстрілів та повітряних ударів план евакуації мирного населення Алеппо перебуває під загрозою. Про це повідомляє Reuters.

Угода про припинення вогню за участю Туреччини та Росії могла б принести найбільшу перемогу президенту Сирії Башару Асаду за 5 років війни. Але наступного дня, 14 грудня, відновились повітряні удари та артобстріли. В порушенні перемир'я Туреччина звинувачує урядову армію.

Туреччина, Іран, Росія і США спільними зусиллями намагались спробувати забезпечити евакуацію мирних жителів та повстанців. Але евакуація так і не розпочалась, 20 автобусів на пунктах відправленння просто стояли заведені так і не зрушивши з місця.

Люди в східному Алеппо спакували все своє майно та особисті речі у мішки і спалили, остерігаючись пограбувань з боку урядової армії та міліції Ірану, яка є союзником Асада.

Військові слідчі ООН заявили, що уряд Асада має притягнути до відповідальності учасників будь-яких військ за репресії та вчинення будь-яких нападів на мирне населення.

Російське міноборони заявило, що 6 тис цивільних осіб і 366 повстанців покинули місто протягом останньої доби. За інформацією ще одного союзника режима Асада Хезболи, в цілому 15 тис осіб у тому числі 4 тис бойовиків мали залишити Алеппо.

Зазначається, що раніше повстанців підтримували США, Туреччина і країни Перської затоки. Але їхня підтримка значно знизилась після того, як Асад отримав пряму військову допомогу від Росії та Ірану.

Крім того, союзники уряду зосередили велику частину своєї військової потужності не на боротьбі з тероритсами "ІДІЛ", а з повстанцями. Як мінімум про це свідчить захоплена терористами Пальміра.

Нагадаємо, раніше ООН звинуватила проурядову армію у знищенні мирного населення. Також повідомлялось, що армія Асада чинить геноцид, вишукуючи цивільних людей у шеренгу та розстрілюючи їх. Люди массово бояться репресій.

Незважаючи на оголошене перемир'я, з Алеппо знову повідомляють про обстріли

Незважаючи на оголошене перемир'я, з Алеппо знову повідомляють про обстріли

Повʼязані теми:

Наступна публікація