Поблизу Алеппо авіація розбомбила гуманітарний конвой

Поблизу Алеппо авіація розбомбила гуманітарний конвой

Фото: twitter.com/SARC_Aleppo

Внаслідок повітряних ударів загинули щонайменше 12 людей.

Поблизу сирійського Алеппо колона гуманітарного конвою Червоного Півмісяця потрапила під авіаудар через кілька годин після того, як уряд президента Сирії Башара Асада оголосив про завершення перемир'я.

Про це пише ВВС.

Напад стався поблизу міста Урм аль-Кубра. Були знищені щонайменше 18 з 31 вантажівок, загинули щонайменше 12 осіб - співробітників гуманітарних організацій і водіїв вантажівок, повідомляє Сирійська обсерваторія з прав людини.

Сирійське суспільство Червоного Півмісяця повідомило, що конвой робив звичайну доставку допомоги в сільські райони навколо Алеппо, які контролюють повстанці. Постачання гуманітарної допомоги в райони, які перебувають в облозі, було ключовою частиною угоди про припинення військових дій, ухваленої за посередництва США і Росії тиждень тому.

Сирійська обсерваторія з прав людини звинувачує у авіаударах сирійських та російських військових. Представник Саудівської Аравії при ООН Абдалла аль-Муаліммі звинуватив у нападі режим Башара Асада, передає РИА Новости.

Нагадаємо, увечері в понеділок, 19 вересня, урядова армія Сирії оголосила про закінченні перемир'я, яке діяло протягом тижня. Військові поклали відповідальність за зрив перемир'я на неназвані "терористичні угруповання", які не дотримувалися домовленостей, гарантованих Росією і США. 

Перемир'я в Сирії почало діяти увечері 12 вересня. Його умови після довгих переговорів погодили Росія, яка співпрацює з офіційними владою Сирії, і США, що користуються впливом у повстанських угруповань.

Повʼязані теми:

Наступна публікація