Подарунок матері і Біблія Лінкольна: Трамп вибрав Святе Письмо для інавгурації

Подарунок матері і Біблія Лінкольна: Трамп вибрав Святе Письмо для інавгурації

Фото: Reuters

До Трампа Біблія використовувалася для президентської присяги лише тричі: самим Лінкольном і Бараком Обамою в 2009 і 2013 роках.

Обраний президент Дональд Трамп під час церемонії інавгурації принесе присягу на Біблії, що належала президенту Аврааму Лінкольну.

Про це пише The Independent.

Крім того, Трамп буде також використовувати Біблію, подаровану йому матір'ю з нагоди закінчення недільної школи у 1955 році. Трамп покладе руку на дві Біблії — ту, що має особливе значення для його сім'ї, і ту, що так багато значить для США.

Біблія Лінкольна була куплена для церемонії вступу президента на посаду в 1861 році. Це невелика книга в оксамитовому палітурці з золотистим металевим обідком по краях обкладинки. До Трампа вона використовувалася для президентської присяги лише тричі: самим Лінкольном і Бараком Обамою в 2009 і 2013 роках. Під час церемонії поруч з обраним президентом буде знаходитися служитель бібліотеки, щоб у разі, якщо Трамп впустить її або пошкодить, її негайно заберуть для ремонту. Після закінчення церемонії книга буде повернена на місце — в бібліотеку Конгресу.

Нагадаємо, що церемонія інавгурації Трампа відбудеться у п'ятницю, 20 січня. На ній, як очікується, будуть присутні понад 800 тисяч чоловік.

Американська столиця готується до інавгурації 45 президента США

Американська столиця готується до інавгурації 45 президента США

Повʼязані теми:

Наступна публікація