Поліція Франції розробила спеціальний додаток для смартфонів на Євро-2016

Поліція Франції розробила спеціальний додаток для смартфонів на Євро-2016

Фото: twitter.com/UEFAEURO

Телефон проінформує власника про небезпечну ситуацію та порадить, як діяти.

Безпека на Євро-2016 понад усе. Аби потрапити на стадіон або у фан-зону, фанатам доведеться пройти кілька кордонів, ідеться в сюжеті ТСН.16:45.

Оргкомітет навіть припускає проведення матчів без глядачів у разі, якщо загроза життю вболівальників буде надто висока.

Тим часом Париж виглядає спокійним і розслабленим. Тут безпечно - про це каже телефон, адже спеціальний додаток для смартфонів розробило міністерство внутрішніх справ Франції.

Цей додаток має повідомити про теракт чи небезпеку в географічний близькості. Після реєстрації він зачитує дані геолокації. Додаток повідомляє про наявність, відсутність або потенційну загрозу атак, ядерної небезпеки, прориву дамби, ураження хімічною зброєю тощо. Якщо щось з перерахованого станеться, додаток не тільки повідомляє про це, а також дасть рекомендації, як поводитися в критичній ситуації.

У Франції проводять ретельні захисні заходи в переддень відкриття Євро-2016

У Франції проводять ретельні захисні заходи в переддень відкриття Євро-2016

У країні досі діє надзвичайний стан і на вулицях багато правохоронців. Міжнародна поліція також охороняє безпеку єврочемпіонату – 50 поліцейських з усіх країн-учасниць щодня працюють пліч-о-пліч в об'єднаному центрі. Їх підтримують представники Інтерпола та Європола. Тут передусім стежать за футбольними фанами, хто, куди і як їхатиме. В разі сутичок інформація про фанатів має потрапити до французський правохоронців миттєво. Це мають мати на увазі вболівальники, які люблять побешкетувати.

Утім, українці за кордоном мають славу фанатів спокійних та законослухняних. Та і загалом настрій цього єврочемпіонату може бути не такий бурхливий саме через високу загрозу терактів.

"Загроза теракту серйозна, поліції буде дуже багато, тому й усі заходи стануть стриманішими", - розповів співробітник центру Олександр Русін.

Наскільки ефективним стане контроль на стадіонах і фан-зонах – покаже вже завтрашня гра-відкриття Франції проти Румунії. Поліція намагатиметься уникати черг і скупчень, бо саме там велика небезпека терактів.

З іншого боку, всі квитки на матчі є іменними, і на стадіон треба брати паспорт, бо якщо ім'я на квитку і документах не збігається – в середину можуть і не пустити. Перевірити документи і не створити черг – завдання майже неможливе. Однак попри небезпеку і відповідальність країна не відмовилася від проведення Єврочемпіонату, бо це означало б поразку перед терористами, кажуть тут.

Як уже повідомлялося, Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянм України, які планують поїхати до Франції на час проведення Чемпіонату Європи з футболу бути особливо пильними у місцях масового скупчення людей. Також відомство рекомендує громадянам заздалегідь планувати маршрути пересування країною. У випадку надзвичайної ситуації українцям слід невідкладно звертатися до посольства України у Франції за номером телефону: +33-143-06-07-37, e-mail: emb_fr@mfa.gov.ua, або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38-044-238-16-57.

Кореспондент ТСН Наталія Фібріг

Повʼязані теми:

Наступна публікація