Масова бійка на московському кладовищі. Всі деталі озброєного конфлікту

Усього внаслідок сутичок постраждали 26 осіб, 23 з них госпіталізовані, троє перебувають у важкому стані ще троє загиблих.

Правоохоронні органи локалізували конфлікт на Хованському кладовищі в Москві

Про це повідомив керівник прес-служби ГУ МВС по Москві Софія Хотина, пише Інтерфакс.

"Зараз конфлікт локалізовано. Відомо, що з 10 постраждалих дві людини загинули. Всього затримано 50 учасників конфлікту", - сказала вона.

Хотина також спростувала раніше поширену інформацію про нібито загиблого поліцейського, і заявила, що загиблих і постраждалих серед правоохоронних органів немає.

За останніми даними, в результаті бійки на Хованському кладовищі постраждали 26 осіб, 23 з них госпіталізовані, троє перебувають у важкому стані. У 13 з них вогнепальні поранення. Загиблих троє. Про це повідомили в прес-службі столичного департаменту охорони здоров'я, пише Інтерфакс.

На Хованському кладовищі також були затримані уродженці Північного Кавказу, які на автомобілі збили двох людей, у них виявили вогнепальну зброю, повідомило ТАСС із посиланням на ГУ МВС по Москві.

"У ході оперативних заходів співробітниками поліції затримані троє уродженців Північного Кавказу, які на автомашині "Лада-Пріора" намагалися сховатися від території Хованського кладовища", - заявили в поліції.

У бійці брали участь представники кількох національних діаспор.

"З одного боку - як тих, що обороняються - в бійці брали участь уродженці Таджикистану і Узбекистану. Вони працюють безпосередньо на кладовищі - обслуговуючий персонал. Нападниками були уродженці Дагестану і Чечні, які хотіли вигнати звідси інших і зайняти цю територію", - повідомили РІА Новини з адміністрації кладовища.

Джерело пояснило, що обслуговування клієнтів такого великого кладовища приносить чималий дохід, це і стало причиною конфлікту.

Нагадаємо, сьогодні, 14 травня, на одному з кладовищ Москви сталася масова бійка за участю етнічних злочинних угруповань.

Раніше повідомлялося, що понад 20 осіб постраждали в ході подій. За словами джерел, у руки лікарів вже потрапили щонайменше 10 осіб, проте велика частина поранених була вивезена самими учасниками конфлікту.

За попередньою інформацією, конфлікт стався через розподіл території обслуговування кладовища.

Повʼязані теми:

Наступна публікація