Поліція затримала чотирьох підозрюваних в причетності до теракту в Ніцці

Поліція затримала чотирьох підозрюваних в причетності до теракту в Ніцці

Фото: Reuters

Їхні імена наразі невідомі.

Поліція вранці 16 липня затримала чотирьох підозрюваних у причетності до теракту в Ніцці, повідомляє місцеве видання Le Point з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Імена затриманих і інші подробиці поки не розголошуються.

Тим часом Reuters, також з посиланням на свої джерела, повідомляє, що під варту були взяті троє жителів Ніцци з "найближчого оточення" Мохаммеда Ляуэжа Булеля, який влаштував теракт.

Наразі, поліція з'ясовує був Булель один або у нього були спільники.

Раніше повідомлялося, що терористичне угруповання "Ісламська держава" заявила про свою причетність до теракту в Ніцці, в результаті якого загинули 84 люди, включаючи дітей.

Нагадаємо, в Ніцці 14 липня близько 22:30 за місцевим часом на Англійській набережній, головному бульварі міста, білий вантажівка врізалася в натовп людей, які святкували День взяття Бастилії і спостерігали за салютом.

Машина набрала швидкість до 60-70 кілометрів на годину і в'їхала в людей. Пізніше з авто відкрили стрілянину. Зав'язалася перестрілка з поліцією і нападник був убитий. Мерія міста назвала подію терактом і закликав людей не виходити на вулицю. Жертвами стали 84 людини.

У вантажівці вбивці правоохоронці знайшли гранати та зброя. Український президент Петро Порошенко шокований трагедією, а американський президент Барак Обама засудив теракт і запропонував допомогу США в розслідуванні злочину.

Згодом стало відомо, що підозрюваний у скоєнні теракту - 31-річний уродженець Тунісу по імені Мохаммед Лахуайедж Бухлель.

Повʼязані теми:

Наступна публікація