Поліція завершила масштабну спецоперацію в Брюсселі, затримано п'ять осіб

Серед них - організатор паризьких терактів.

У ході поліцейської спецоперації в Брюсселі затримано п'ять осіб, включаючи підозрюваного в організації терактів у Парижі Салаха Абдеслама.

Про це повідомляє телеканал France 2 з посиланням на бельгійську поліцію, передає Газета.ru.

Абдеслам був поранений в ногу. На відео, яке з'явилося в Мережі, видно, як поліцейські ведуть в машину чоловіка з мішком на голові, який кульгає.

У поліції також повідомили, що спецоперація завершена. Раніше в комуні Моленбек, де затримали Абдеслама, пролунали кілька вибухів. Можливо, це була частина поліцейської операції.

Нагадаємо, бельгійська поліція в п'ятницю, 18 березня, під час спецоперації в Брюсселі заарештувала організатора серії кривавих листопадових терактів в Парижі Салеха Абдеслама. Абдеслам отримав поранення під час спецоперації, проте його життю ніщо не загрожує.

14 листопада у Парижі сталася серія терактів. Кілька вибухів пролунали поруч зі стадіоном "Стад де Франс" під час матчу між збірними Франції та Німеччини. На грі був присутній президент Франції Франсуа Олланд.

Ще кілька терактів сталися в одному з ресторанів 10-го округу Парижа і концертному залі "Батаклан" - 11-й округ. У ресторані невідомі відкрили стрілянину, а в концертному залі, де проходив концерт рок-групи Eagles of Death Metal, відвідувачі стали заручниками. Під час штурму були вбиті близько 100 осіб. Всього ж, за офіційними даними, загинуло 140 осіб – 100 під час штурму концертного залу і 40 в інших локаціях Парижа. Президент Франції Франсуа Олланд підтвердив, що всі терористи, що захопили заручників в "Батаклані", були вбиті.

Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава" . "Це вендета за Сирію. Це 11 вересня Франції", - заявили бойовики.

Бельгійська поліція затримала імовірного організатора паризьких терактів

Бельгійська поліція затримала імовірного організатора паризьких терактів

Повʼязані теми:

Наступна публікація