Політолог пояснив, чи загрожує Молдові реванш проросійських сил

Політолог пояснив, чи загрожує Молдові реванш проросійських сил

Політолог пояснив, чи загрожує Молдові реванш проросійських сил / Фото: Reuters

На думку Оазу Нантойя, найбільше країну руйнують корупційні чиновники.

Найбільш деструктивною партією в Молдові є корумповані політики і функціонерів, які розкрадають країну, а не проросійські сили.

Таку думку в інтерв'ю ТСН.ua висловив відомий політик та політолог Оазу Нантой.

"Я народився в Україні і коли я побачив, що сталося з ненькою-Україною після серпня 2013 року, я зрозумів, що найбільш небезпечна пропутінська партія - це партія корумпованих політиків и функціонерів. Теж саме і в Молдові, найсильніша деструктивна партія в Молдові - це партія корумпованих політиків і функціонерів, які розкрадають країну, які крадуть будь-які моральні цінності і знищують у цьому суспільстві, і все зводять до "скільки".  Тому, якщо ми дійсно хочемо позбутися "руки Москви", це потрібно підняти дупу і не красти, це як мінімум", - переконаний експерт.

Також він зазначив, що не треба лякати людей "рукою Москви", а краще слід, перш за все, повернути вкрадений мільярд.  

Більш того, експерт переконаний – якщо хтось прийде в молдавський парламент і поверне від європейського курсу, то він "одразу вилетить у вікно". 

"Знаєте, життя змінилося. По-перше, Україна вистояла, по-друге, російський рубль у вільному піке і російський фашизм приречений на деградацію, а по-третє, ми не можемо змінити географію, коли третина наших доморощених політичних бандюків вже ходять з румунськими паспортами, будучи громадянами ЄС. Це все політичний лохотрон, не більше того", - резюмував Нантой. 

Повну версію інтерв'ю з молдовським експертом читайте на сайті ТСН.ua.

Нагадаємо, що у середу, 20 січня, у Кишиневі приблизно тисяча активістів заблокувала підступи до будівлі парламенту та захопили частину першого поверху. Сталося декілька бійок з правоохоронцями, які застосували проти мітингувальників сльозогінний газ. Протестувальники висловили невдоволення затвердженням складу нового уряду у парламенті. На думку активістів, це рішення було прийняте з порушенням. Активісти частково витіснили поліцію із будівлі парламенту і вимагали нових виборів та відставки уряду.

Пізніше протестувальників "викурив" спецназ".

Повʼязані теми:

Наступна публікація