Полькам хочуть платити $ 1000 за дитину, народжену від зґвалтування

Полькам хочуть платити $ 1000 за дитину, народжену від зґвалтування

Фото: pixabay.com

Більшість депутатів не висловлювалися щодо цієї пропозиції.

У польській партії "Право і справедливість" запропонували виплачувати 4 тисячі злотих ( $ 1000 - ред) не тільки жінкам, що народять хвору дитину, а й тим, хто народить після зґвалтування.

Таку пропозицію висунув депутат Пьотр Ущинскі, - пише "Gazeta Wyborcza".

Депутат запропонував, щоб відповідну поправку внесли до проекту рішення.

Але більшість депутатів не висловлювалися щодо цієї пропозиції.Представниця опозиційної "Громадянської платформи" Магдалена Кохан зауважила, що пропозиція доповнити закон нормою про вагітність від зґвалтування підіймає занепокоєння і тривоги.

У консервативній Польщі аборти за бажанням заборонені вже понад 20 років. Переривання вагітності дозволяється лише у трьох випадках: загроза життю майбутньої мами, невиліковна хвороба плоду і зґвалтування. Новий закон мав взагалі заборонити аборти. Ініціатори пояснювали, що надто ліберальна політика призводить до вимирання їхньої нації. За документом, за аборт мали карати не лише вагітну, а й лікаря. 

Раніше десятки тисяч жінок та чоловіків виходили на акції протесту проти запровадження загального табу на аборти і врешті-решт домоглися скасування скандального закону. 

У Польщі жінки продовжують боротьбу проти суворого аборційного законодавства

У Польщі жінки продовжують боротьбу проти суворого аборційного законодавства

Повʼязані теми:

Наступна публікація