Польща володіє доказами причетності Москви до катастрофи літака з Качинським – Міноборони

Польща володіє доказами причетності Москви до катастрофи літака з Качинським – Міноборони

Фото: Getty Images

Матеріали обіцяють оприлюднити у жовтні. 

Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич 2 вересня озвучив нові подробиці розслідування авіакатастрофи Ту-154М під Смоленськом в 2010 році, в якій загинув тодішній президент Польщі Лех Качинський.

Гучну заяву очільник силового відомства зробив в інтерв'ю виданню Rzeczpospolita.

За словами Мацеревича, під час розслідування були отримані нові записи розмов екіпажу Ту-154М. Міністр наголосив, що Польща представить докази того, що "метою дій російських диспетчерів і влади в Москві був крах літака з президентом Качинським і цілої делегацією на борту".

"Ми маємо в своєму розпорядженні зараз справжні докази, в тому числі ті, які приховувала комісія Міллера (попередня комісія з розслідування Смоленської катастрофи - ред). Ми маємо в своєму розпорядженні жахливими зізнаннями членів цієї комісії", - наводить Radiopolsha цитату очільника Міноборони.

Матеріали щодо катастрофи у Польщі обіцяють оприлюднити в жовтні 2016 року.

Нагадаємо, Ту-154 Леха Качиньського розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. При посадці літак зачепився за верхівки дерев в умовах поганої видимості через туман. Загинули 96 осіб, серед них - президент і його дружина, а також представники керівництва країни. В авіакатастрофі під Смоленськом Варшава звинувачувала двох російських диспетчерів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація