Польський телеканал показав скандальний антиукраїнський фільм про Майдан

Польський телеканал показав скандальний антиукраїнський фільм про Майдан

Польський телеканал показав скандальний антиукраїнський фільм про Майдан

Посольство України висловило своє розчарування з цього приводу.

Польський телеканал "TVN24" у неділю, 21 лютого, показав скандальний антиукраїнський фільм Поля Морейри "Україна: Маски революції". Показ фільму телеканал "приурочив" до другої річниці Майдану.

Посольство України в Польщі з цього приводу оприлюднило заяву, в якій повідомило, що "розчароване недружнім жестом польського телеканалу "TVN24"" і звинуватило у неповазі до мільйонів українців.

"Хочемо звернутися до усіх глядачів телеканалу "TVN24", введених цим фільмом в оману. Два роки тому українці на Майдані пішли під кулі, захищаючи європейські цінності, честь і гідність народу, право обирати своє європейське майбутнє. І сьогодні вони продовжують жертвувати життям, щоб утвердити незалежність України та зупинити імперські апетити російського агресора, які загрожують демократичному світу, у тому числі Польщі", - йдеться у заяві.

Разом із тим посольство України очікує від TVN24 пояснення, чому було обрано для показу "цей брехливий витвір проросійської пропаганди, який ображає пам'ять про Героїв Революції Гідності".

"Просимо також в подальшому проявляти обачливість та не підігравати тим силам, які виступають не лише проти європейської України, але й проти європейської Польщі та дружніх українсько-польських відносин", - наголосили в українському посольстві.

 

Заява Посольства України в Республіці ПольщаПосольство України у Польщі розчароване недружнім жестом польського телека...

Опубліковано Посольство України в Республіці Польща/The Embassy of Ukraine in Warsaw 21 лютого 2016 р.

Нагадаємо, першим цей фільм показав французький телеканал Canal+, незважаючи на прохання українського посольства у Франції не робити цього.

У посольстві зазначали, що цей фільм дає глядачеві помилкове уявлення про ситуацію в Україні, а його автор "використовує примітивні методи журналістської маніпуляції, у тому числі звернення з коментарями респондентів, спотвореними в перекладі, і сфабрикованими фактами". "

 У листі українських дипломатів керівництву Canal+ сказано, що спроби пояснити події в Україні як операцію, що фінансується Сполученими Штатами, це "неповага до наших співгромадян та убитих в центрі Києва під час захисту демократичних устремлінь своєї країни".

"Шарлі Ебдо" назвало автора стрічки "Україна: маски революції" Поля Морейру "корисним ідіотом"

"Шарлі Ебдо" назвало автора стрічки "Україна: маски революції" Поля Морейру "корисним ідіотом"

Повʼязані теми:

Наступна публікація