Понад 20 загиблих пожежників: нові подробиці страшної трагедії тегеранського хмарочоса

Понад 20 загиблих пожежників: нові подробиці страшної трагедії тегеранського хмарочоса

Фото: Reuters

Пожежники гасили вогонь, але після завалу будівлі опинилися в пастці.

Сьогодні в четвер, 19 січня, у столиці Ірану, Тегерані, сталася трагедія: під уламками зруйнованої вогнем будівлі досі можуть лишатися кілька десятків людей.

Згоріла та розвалилася одна з найвідоміших висоток іранської столиці — її намагалися врятувати кілька сотень вогнеборців, і частина з них опинилася під уламками. Тепер пожежники намагаються витягти товаришів зі смертельної пастки, йдеться в сюжеті ТСН.16:45.

Це була катастрофа у прямому ефірі. Під прицілами багатьох телекамер палала один із найстаріших хмарочосів Тегерана. Це мав бути репортаж про подвиг пожежників, та за кілька секунд він перетворився на історію їхньої трагедії.

17-поверхова будівля "Пласко" зайнялася зранку. Рятувати хмарочос від вогню відрядили дві сотні вогнеборців, і частина з них була всередині, коли будівля почала розвалюватися на друзки. Їхні товариші, мужні чоловіки, які щойно були готові ввійти у вогонь, не могли стримати сліз. Дехто знепритомнів.

Мер міста, що прибуває на місце трагедії, заявив, що під уламками шукають понад два десятки вогнеборців.

Трагедія у Тегерані: під завалами зруйнованої багатоповерхівки десятки пожежних

Трагедія у Тегерані: під завалами зруйнованої багатоповерхівки десятки пожежних

Згодом агентство AFP повідомило, посилаючись на слова мера, що ці двадцятеро, а то і більше, загинули. 

Поранення, за даними журналістів, дістали більш як сімдесят людей, з них кілька десятків — цивільні. Що саме призвело до займання, сказати поки що не можуть. Утім, припускають, що займання могло статися через старий електропровід.

Здебільшого приміщення у фатальному хмарочосі винаймали магазини та майстерні із пошиття одягу. Пожежники скаржилися, що його всупереч техніці безпеки продавали навіть на сходах. Тепер різнокольорова тканина яскравими плямами звисає із сірих бетонних уламків.

Нагадаємо, у Тегерані близько 8 години ранку за місцевим часом спалахнув хмарочос. Поки вогонь намагалися загасити пожежники, будівля завалилася.

Повʼязані теми:

Наступна публікація