Понад два десятки осіб загинули внаслідок двох потужних землетрусів у Японії

У потраждалий район відправлять близько 20 тисяч військових.

Новий землетрус, що стався на південному заході Японії, на острові Кюсю, в ніч на суботу, 16 квітня, забрав ще 19 життів. Про це повідомляє Німецька хвиля.

Загальна кількість жертв двох землетрусів становить 29 осіб. Ще 80 людей перебувають у важкому стані, а близько 1500 людей доставлені до лікарень з пораненнями різного ступеня тяжкості. Крім того, на острові Кюсю сталося виверження вулкану Асо, дим від якого піднімається на 100 метрів вгору.

Магнітуда другого землетрусу склала 7,3 бала.

За словами представника уряду країни Йохісіде Суга, у потраждалий район відправлять близько 20 тисяч військових.

Наразі японське телебачення транслює зображення зруйнованих будинків і вулиць. За даними ЗМІ, під уламками будівель можуть перебувати ще живі люди.

Більше 200 тисяч господарств у трьох провінціях на острові Кюсю залишилися без електроенергії. Метеорологи прогнозують сильний дощ до вечора, через що ґрунт може зсунутися. За даними ЗМІ, розташовані на острові ядерні реактори не постраждали.

Нагадаємо, ввечері в четвер, 14 квітня, країну вразив перший землетрус, магнітудою 6,5 бала. За останніми даними, унаслідок цього загинули 10 людей, більше тисячі постраждали.

Повʼязані теми:

Наступна публікація