Понад триста загиблих на Гаїті та тисячі відмінених рейсів у США: "Метью" продовжує панувати в Атлантиці

Кількість загиблих на Гаїті стрімко зростає.

Руйнівний ураган "Метью", який забрав життя понад дві сотні людей на Гаїті, наблизився до узбережжя США. Внаслідок цього з четверга по неділю було відмінено 3862 рейси. Про це повідомляє ABC News.

За прогнозами Національного центру ураганів, "Метью" має вдарити по Флориді у п'ятницю вранці за місцевим часом. Через це понад 2 мільйони жителів американського узбережжя попередили про необхідність евакуації. Понад 60 тисяч людей вже залишилися без електроенергії.

Як повідомляє Reuters, ураган у найближчі 48 годин стане слабшим. Наразі він має 4 категорію з п'яти можливих за шкалою інтенсивності ураганів Саффіра-Сімпсона.

Крім того, зросла кількість загиблих на Гаїті. Наразі повідомляється, що "Метью" забрав життя 339 людей, а ще понад тисячу осіб залишилися без даху над головою. Своєю чергою, у сусідній Домінікані загинуло 4 мешканця. Зазначимо, швидкість руйнівного вітру сягає 220 км/год.

Як зазначає Національний центр ураганів, "Метью" може стати найсильнішим штормом, що вражав Флориду за останні 118 років.

Нагадаємо, ураган "Метью" метеорологи вже визнали найпотужнішим за десятиліття.

Повʼязані теми:

Наступна публікація