Постраждала в теракті у Кот-д'Івуарі українка отримала два поранення

Постраждала в теракті у Кот-д'Івуарі українка отримала два поранення

Українка перебувала в готелі на конференції з безпеки / Фото: Reuters

Дипломати шукають можливості евакуювати поранену для лікування в іншу країну.

Поранена терористами "Аль-Каїди" майор Олена Ляхова очолювала групу українських миротворців зі складу поліцейської місії ООН в Кот-д'Івуарі. Біля жінки в лікарні нині перебуває консул нашої країни, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Ми побачили людей з Калашниковими. Думали, це солдати. Тут же бачиш людину в бронежилеті – думаєш: поліцейський. Але коли вони підбігли - одразу впритул застрелили чоловіка. Той упав. Вони розстріляли його дівчину, навіть когось поруч, хто воду продавав", - розповів про напад очевидець Конан Куассі.

Вигукуючи "Аллах Акбар!" терористи холоднокровно розстрілювали усіх, кого бачили. Не пожаліли навіть 5-річну дитину.

"Військовим було нелегко, але вони нейтралізували шістьох терористів. На жаль, бойовикам вдалося вбити 14 цивільних людей і двох солдатів. Мої найглибші співчуття родинам убитих", - заявив президент Кот-д'Івуару.

Під час розстрілу в готелі Кот-д'Івуар дістала поранення українка

Під час розстрілу в готелі Кот-д'Івуар дістала поранення українка

В готелі поблизу саме проходила конференція з безпеки. Її учасниця, радник з безпеки при місії ООН майор Олена Ляхова, тяжко поранена. В неї стріляли двічі – в ногу та обличчя.

"Вона перебуває у свідомості, її життю нічого не загрожує. Зараз проробляються всі варіанти медичної евакуації в одну із сусідніх країн для подальшої медичної допомоги", - розповів речник МВС Артем Шевченко.

Раніше повідомлялося лише про одне поранення української громадянки. Відповідальність за напад на пляж взяла на себе терористична організація "Аль-Каїда", а точніше, її північноафриканське крило "Аль-Каїда в Ісламському Магрибі".

Кількість жертв теракту в Кот-д'Івуарі зросла до 18 осіб. Із них троє - представники сил безпеки цієї країни.

Кореспондент ТСН Яна Слєсарчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація