Поступився "престолом". Упертий екс-президент Гамбії залишив країну

Джамме згодився залишити посаду після загрози міжнародної інтервенції.

Екс-президент Гамбії Ях'я Джамме, який не хотів визнавати поразку на минулорічних виборах, врешті-решт залишив країну.

Так, Джамме пізно в суботу, 21 січня, відлетів у вигнання до Екваторіальної Гвінеї, передає Reuters.

Зазначають, що екс-лідер згодився залишити посаду після тиску з боку західноафриканських країн: ЕКОВАС закликав Джамме визнати свою поразку на виборах у грудні 2016 року перед опонентом Адамою Барроу.

У Мережі показали, як Джамме сідав у літак.

Відповідно, його відхід від справ поклав край військовій напруженості в регіоні. Раніше в четвер, 19 січня, війська Сенегалу та Нігерії увійшли на територію крихітної країни і вже готові були здійснити атаку на Банжул, столицю Гамбії, через впертість Джамме.

Крім того, відставка Джамме дозволить повернутися на батьківщину його опоненту Барроу, якому з метою безпеки довелося присягати на інавгурації на території посольства Гамбії у Сенегалі.

"Усі ви, хто через політичну ситуацію в країні, залишили Гамбію, зараз ви вже вільно можете повернутися назад", — сказав Барроу, який присягнув як президент Гамбії 19 січня. Повідомляють, що через кризу в країні близько 45 тисяч людей втекли з Гамбії до Сенегалу.

Додамо, що Джамме очолив Гамбію 1994 року та правив країною 22 роки.

Примітно, що охоронні сили Джамме заявили, що не будуть протистояти силам ЕКОВАС. Головнокомандувач сил Гамбії Усман Баджі, який раніше неодноразово присягав на вірність Джамме, заявив, що готовий служити Барроу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація