Потрібно розбиратися. "Держдума" РФ розслідуватиме затримання журналістів "Дождя" у Донецьку

Потрібно розбиратися. "Держдума" РФ розслідуватиме затримання журналістів "Дождя" у Донецьку

Фото: pasmi.ru

Російський депутат хоче звернутися до так званої влади самопроголошеної республіки за роз'ясненнями. 

Російський телеведучий та депутат нелегітимної Держдуми РФ Євгеній Ревенко заявив, що ініціює перевірку затримання журналістів телеканалу "Дождь" у Донецьку.

Ревенко сказав, що потрібно звернутися до так званої влади самопроголошеної республіки за роз'ясненнями, передає "Говорит Москва".

"Звичайно, зайнятися перевіркою цього інциденту необхідно. Я не виключаю, що журналісти могли робити щось, що не сподобалося владі "ДНР". Потрібно розбиратися. Але сам факт видворення, м'яко кажучи, неприємний. Взагалі, потрібно вміти працювати з журналістами різних політичних поглядів", - зауважив він.

Нагадаємо, у п'ятницю, 25 листопада, кореспонденти "Дождя" Полонський і Єрженков перестали виходити на зв'язок із редакцією, коли перебували у Донецьку. Раніше для роботи в місті вони одержали акредитацію в українському СБУ та "міністерстві інформації "ДНР".

Згодом з'явилася інформація про те, що членів знімальної групи "Дождя" "видворили" з території так званої "ДНР"

Зранку 26 листопада стало відомо, що так звані "спецслужби" самопроголошеної "ДНР" таки звільнили членів знімальної групи російського телеканалу "Дождь" Сергія Єрженкова та Василя Полонського, і вони розповіли подробиці свого затримання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація