Потужна повінь у США забрала життя більше двох десятків людей

Серед загиблих є діти – чотирьох і восьми років.

В американському штаті Західна Вірджинія внаслідок повені загинуло щонайменше 23 людини, ще кілька вважаються зниклими безвісти. 

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на місцеву владу.

Серед загиблих є діти – чотирьох і восьми років, інформує Радіо Свобода. 

Регіон зазнав значних руйнувань через бурю і високий рівень води, викликаний проливними дощами. За попередніми оцінками, це найбільш руйнівна повінь за останні 100 років. За добу в Західній Вірджинії випало 25 см опадів, що призвело до затоплення, обвалів та зсувів. Потужними потоками води було змито мости, зруйновано автомобільні дороги й залізниці. Надзвичайний стан вже оголосили у 44 із 55 округів.

Вже відомо, що повінню знищено понад 100 будинків, багато будівель пошкоджено. У шести округах розгул стихії призвів до великих структурних пошкоджень, майже 70 тисяч людей залишилися без електрики, повідомив губернатор штату. Рятувальникам вдалося звільнити близько 500 людей, заблокованих у одному торговому центрі поблизу столиці штату Чарльстона після того, як під водяним напором обрушився міст, що веде до головної автомагістралі.

Пошуки людей, які можуть опинитися у пастці стихії, тривають. Залучено близько 200 військових Нацгвардії США.

Нагадаємо, що в Каліфорнії спалахнула пожежа у горах на північний схід від міста Бейкерсфілд. Сотні жителів довколишніх населених пунктів було евакуйовано. Повідомляється, що найближчим часом будуть евакуйовані 3 тисячі жителів населеного пункту Лейк-Ізабелла. У регіоні останні дні тримається спекотна і посушлива погода, у п'ятницю вдень температура повітря перевищила 32 градуси за Цельсієм. Площа потужної лісової пожежі за минулу добу збільшилася удвічі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація