Потужні вибухи прогриміли в столиці Іраку: десятки загиблих і поранених

Відповідальність взяла на себе "Ісламська держава".

У ніч на неділю, 3 липня, у столиці Іраку Багдаді внаслідок спрацювання вибухівки в автомобілі загинуло щонайменше 18 людей, десятки отримали поранення.

Про це повідомляє ВВС Україна.

Інцидент стався у центральному районі міста Карада, де розташовано багато магазинів, кафе і ресторанів, які в священний місяць Рамадан завжди заповнені саме після заходу сонця - коли перестають діяти суворі обмеження обов'язкового для мусульман посту.

Ще один вибуховий пристрій спрацював у північній частині міста: його жертвами, за різними повідомленнями, стали від 3 до 6 людей. Ще близько 20 отримали поранення.

Телеканал SkyNews Arabia повідомив, що відповідальність за вибухи взяло на себе екстремістське угрупування "Ісламська держава". Влада Іраку наразі не підтверджує цю інформацію.

Нагадаємо, що на початку червня у Багдаді прогриміло два потужних вибухи, жертвами яких стали більше двох десятків людей. Перший вибух стався в торговому кварталі на сході Багдада, де терористи підірвали припаркований на узбіччі автомобіль із вибухівкою. Друга машина, за кермом якої був бойовик-самогубець, злетіла у повітря на армійському блокпості в північному передмісті Багдада.

Повʼязані теми:

Наступна публікація