Потужний ураган "Метью" мчить до США: близько 2 млн людей попередили про необхідність евакуації

Загалом шторм уже забрав життя 26 людей.

Близько двох мільйонів людей попередили про необхідність евакуації у США через наближення руйнівного урагану "Метью". Про це повідомляє ABC News.

Найсильніший ураган століття "Метью" прямує до Багамських островів та узбережжя США. Так, зокрема про необхідність евакуації попередили мешканців штатів Джорджія, Південна Кароліна та Флорида. Люди скупили в магазинах всі предмети першої необхідності та спорожнили заправки, готуючись до удару стихії.

Зазначимо, загалом ураган забрав уже життя 26 людей, зокрема 22 особи загинули у Гаїті та 4 - у Домініканській Республіці.

За даними Національного центру ураганів США, потужність "Метью" після того, як він минув острови в середу, 5 жовтня, впала з четвертої до третьої категорії. Однак його сила на шляху до американського узбережжя може знову зрости в теплих водах океану. Біля узбережжя Флориди вітер може сягнути швидкості 209 км/год.

Нагадаємо, ураган "Метью" метеорологи вже визнали найпотужнішим за десятиліття. Синоптики попереджають, що стихія лише набирає обертів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація