Робота у ВВС, чоловік-шотландець: як донька російського депутата-патріота влаштувалася у Британії

"Єдинорос" обіцяв, що після навчання за кордоном його діти повернуться до Росії, але вони цього не зробили.

Доньки депутата російської Держдуми від "Єдиної Росії" Сергія Железняка, відомого своєю затятою антизахідною риторикою, навчаються і працюють у Великобританії, а одна з них навіть вийшла заміж за шотландця й незабаром може отримати британське громадянство.

Про це йдеться в розслідуванні Фонду боротьби з корупцією, заснованого Олексієм Навальним.

У 2012 році Сергій Железняк обіцяв, що обидві його доньки після навчання в Британії повернуться до Росії і "будуть тут жити, працювати, приносити користь країні та суспільству". При цьому він не бачив нічого непатріотичного в тому, що вони навчаються закордоном.

Як виявилося, старша дочка депутата Анастасія закінчила навчання в університеті Queen Mary в Лондоні, а у 2014-му поступила на магістратуру до іншого престижного лондонського університету king's College, який закінчила з відзнакою.

Під час навчання вона влаштувалася працювати асистентом продюсера на телеканал "Бі-Бі-Сі".

Буквально відразу після закінчення магістратури Анастасія Железняк вийшла заміж за свого колегу-шотландця і змінила прізвище на МакКлімонт. Олексій Навальний зазначив, що скоро донька російського депутата матиме право отримати британський паспорт.

Молодша дочка Сергія Железняка Єлизавета теж живе й працює в Лондоні. Вона закінчила англійську школу, зараз поєднує навчання з роботою, працюючи художником-ілюстратором.

Повʼязані теми:

Наступна публікація