Прапори, квіти й обійми: тисячі людей вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих у теракті в Ніцці

Вшанувати пам'ять також приїхали високопосадовці.

У Ніцці триває третій день національного трауру за загиблими у жахливому теракті, що стався увечері четверга, 14 липня, під час святкування Дня взяття Бастилії.

Тисячі людей зібралися біля імпровізованого меморіалу на головній вулиці міста, де й трапилася трагедія, - на Англійській набережній. Натовп вшанував пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Вшанувати пам'ять також приїхали високопосадовці, зокрема, президент генеральної ради департаменту Приморські Альпи Ерік Чіотті, прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс, принц Монако Альберт II, президент регіону Прованс-Альпи-Лазуровий берег Крістіан Естрозі, а також президент Франції Франсуа Олланд та міністр внутрішніх справ країни Бернар Казенев. На події були присутні й французькі офіцери.

Після хвилини мовчання люди аплодували. У натовпі виднілися прапори Франції.

Нагадаємо, що в Ніцці 14 липня близько 22:30 за місцевим часом на Англійській набережній, головному бульварі міста, біла вантажівка врізалася в натовп людей, які святкували День взяття Бастилії і спостерігали за салютом. Машина набрала швидкість до 60-70 кілометрів на годину і в'їхала в людей. Пізніше з авто відкрили стрілянину. Зав'язалася перестрілка з поліцією, і нападник був убитий. Мерія міста назвала подію терактом і закликав людей не виходити на вулицю.

У вантажівці вбивці правоохоронці знайшли гранати та зброю. "Ісламська держава" взяла відповідальність за теракт.

Український президент Петро Порошенко шокований трагедією, а американський президент Барак Обама засудив теракт і запропонував допомогу США в розслідуванні злочину.

Згодом стало відомо, що підозрюваний у скоєнні теракту - 31-річний уродженець Тунісу на ім'я Мохаммед Лахуайєдж Булель. Жертвами атаки стали 84 людини, 10 з них - діти.15_7_nice_2

Повʼязані теми:

Наступна публікація