Правоохоронці затримали друга мюнхенського стрілка

Правоохоронці затримали друга мюнхенського стрілка

Фото: Reuters

Молодик міг бути спільником.

Співробітники правоохоронних органів Німеччини в неділю, 24 липня, затримали друга злочинця, який вчинив напад в Мюнхені, повідомляється в мікроблозі поліції міста в Twitter.

16-річний виходець з Афганістану підозрюється в тому, що він знав про плани стрілка.

За попередніми даними, молодий чоловік міг бути спільником 18-річного Алі Давида Сонболи. Співробітники правоохоронних органів помітили деякі суперечності в його свідченнях.

Нагадаємо, що до акту помсти мюнхенський стрілок готувався рік – збирав інформацію із преси про масові вбивства в школах і відвідав місто, де у 2002-му випускник німецької школи розстріляв 15 школярів та вчителів. В Інтернеті придбав пістолет, який був схожий на той, що був у норвезького вбивці Андерса Брейвіка, та 300 патронів. Раніше хлопця лікували від депресії, однак це не допомогло.

Нагадаємо, 22 липня невідомий влаштував стрілянину в Олімпійському торговому центрі в Мюнхені. Спочатку мова йшла про одного вбитого і 11 поранених, потім поліція повідомила про численні жертви, не називаючи точну кількість. Але пізніше стало відомо про 10 загиблих і 35 поранених.

Нападник в Мюнхені 7 років страждав від кепкування та принижень

Нападник в Мюнхені 7 років страждав від кепкування та принижень

Повʼязані теми:

Наступна публікація