Правозахисники стверджують, що кількість жертв російських авіаударів у Сирії зросла

Правозахисники стверджують, що кількість жертв російських авіаударів у Сирії зросла

Ілюстрація. Щонайменше одна дитина і дві жінки були серед цивільних осіб, загиблих внаслідок авіаударів / Фото: Reuters

Йдеться про щойнайменше 52 цивільних.

Кількість загиблих внаслідок російських авіаударів у північній Сирії зросла до 81 людини, серед них щонайменше 52 цивільних, - пише Радіо Свобода.

Базована у Великій Британії організація "Сирійська обсерваторія з прав людини" повідомляє, що 23 бійці "Фронту ан-Нусра" і шість інших бойовиків були вбиті, коли російські авіаудари поцілили в будівлю біля популярного ринку в провінції Ідліб.  У будівлі були розміщені релігійний суд і в'язниця афілійованої з "Аль-Каїдою" збройної групи "Фронт Ан-Нусра".

Ще 52 людини, у тому числі цивільних і ув'язнених в будівлі, також загинули. Щонайменше одна дитина і дві жінки були серед цивільних осіб, загиблих внаслідок авіаударів. 

Як відомо, сирійська влада погодилась на переговори у Женеві за участю опозиційних сил. Зустріч призначено на 25 січня, але попередньо сирійська влада вимагає списків опозиціонерів, які прибудуть на переговори.

З 30 вересня 2015 року російська авіація почала наносити удари по позиціях бойовиків у СиріїНезважаючи на те, що Росія анонсувала застосування авіації для боротьби з терористами "Ісламської держави", бомби кидають на території, де "ІД" не було помічено.

Російська авіація розбомбила житлові квартали в сирійській провінції Ідліб

Російська авіація розбомбила житлові квартали в сирійській провінції Ідліб

Повʼязані теми:

Наступна публікація