Прем'єр Франції заявив про загрозу хімічної атаки від "ІД"

Прем'єр Франції заявив про загрозу хімічної атаки від "ІД"

Глава уряду заявив про серйозний ступінь загрози для Франції / Фото: Getty Images

Глава уряду заявив про серйозний ступінь загрози для Франції. 

Прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс не виключає, що терористи можуть застосувати хімічну або бактеріологічну зброю у Франції.

Про це він повідомив під час засідання Національних зборів Франції. Сьогодні відбуватиметься голосування на подовження терміну дії режиму надзвичайної ситуації,  оголошеної у зв'язку з терактами в Парижі.

"Існує високий ступінь ризику використання хімічної чи бактеріологічної зброї терористами", - заявив політик.

Нагадаємо, увечері, 13 листопада, у Парижі сталася серія терактів. Кілька вибухів пролунали поруч зі стадіоном "Стад де Франс" під час матчу між збірними Франції та Німеччини. На грі був присутній президент Франції Франсуа Олланд. Він не постраждав.

Ще кілька терактів сталися в одному з ресторанів 10-го округу Парижа і концертному залі "Батаклан" - 11-й округ. У ресторані невідомі відкрили стрілянину, а в концертному залі, де проходив концерт рок-групи Eagles of Death Metal відвідувачі стали заручниками.

Під час штурму були вбиті близько 100 осіб. Це підтвердила французька поліція. Всього ж, за офіційними даними, загинуло 140 осіб – 100 під час штурму концертного залу і 40 в інших локаціях Парижа. Президент Франції Франсуа Олланд підтвердив, що всі терористи, що захопили заручників в "Батаклані", вбиті. Водночас CNN повідомляє про 153 загиблих.

Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава" . "Це вендета за Сирію. Це 11 вересня Франції", — цитує заяву терористів італійський інформаційний телеканал Sky Tg2.

Повʼязані теми:

Наступна публікація