Прем'єр-міністр Туреччини заявив, що теракт в Анкарі здійснили двоє смертників

Прем'єр-міністр Туреччини заявив, що теракт в Анкарі здійснили двоє смертників

Теракт в Анкарі забрав 86 життів

У країні оголошено 3-денну жалобу.

Два вибухи поблизу центрального вокзалу Анкари забрали 86 людських життів. І це ще не остаточна офіційна цифра жертв трагедії, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Перший вибух пролунав у натовпі, коли зібралися учасники скликаного профспілками і правозахисниками мітингу "За мир і демократію". За лічені хвилини підірвалася друга бомба.

"Була демонстрація, я йшов біля машини. Вибух пролунав просто перед нашими плакатами. Ми попадали на землю. Незабаром там стався другий розрив. Було дві бомби, однак, та, що тут, справді потужна!", - розповів дивом уцілілий свідок подій.

Офіційні особи говорять, що принаймні одну з бомб підірвав на собі терорист-смертник.

"Є вагомі непрямі докази того, що теракт здійснили двоє терористів-смертників", - заявив прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу.

В Анкарі потужний вибух призвів до численних жертв

В Анкарі потужний вибух призвів до численних жертв

"Я не хочу надавати якісь цифри зараз, але це дуже трагічна картина. Ми чули, що було два терористи-смертники. Ми хотіли би знати правду", - каже голова Народно-республіканської партії Туреччини Кемаль Киличдароглу.

Прем'єр Давутоглу вже оголосив у країні триденну жалобу за жертвами трагедії.

У суботу, 10 жовтня, перед початком антивоєнного мітингу профспілок проти атак турецьких ВПС на позиції бойовиків Робочої партії Курдистану в південно-східних провінціях Туреччини у Анкарі пролунали два потужні вибухи.

Кількість жертв теракту зросла до 86 осіб. Ще 186 чоловік поранено.

Пізніше стало відомо, що Туреччина запровадила часткову цензуру на висвітлення теракту в АнкаріОкрім цього, багато жителів міста скаржаться на відсутність доступу в Twitter та інші соцмережі протягом дня.

Україна вже прореагувала на трагічні події. Керівники держави Порошенко і Яценюк висловили співчуття народу Туреччини та засудили тероризм.

Кореспондент ТСН Катерина Федорченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація