Прем'єр Словаччини обізвав журналістів "антисловацькими повіями"

Прем'єр Словаччини обізвав журналістів "антисловацькими повіями"

Роберт Фіцо / Фото: Getty Images

Його обурили звинувачення в корупції.

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо назвав місцевих журналістів "антисловацькими повіями" через те, що вони звинуватили владу в корупційних діях.

Уряд Словаччини раніше на цьому тижні відкидав звинувачення в тому, що підготовка до головування в ЄС була затьмарена корупцією. Колишній співробітник Міністерства закордонних справ спільно з Transparency International стверджували, що бюджет деяких заходів тривожно виріс і був знятий з контролю державних закупівель.

Ці претензії обурили прем'єр-міністра, який на прес-конференції назвав їх "цілеспрямованим нападом на успішне словацьке головування в Раді ЄС і проти міністра закордонних справ і у справах Європи Мирослава Лайчака", повідомляє TASR.

Потім він звернув свій гнів на журналістів, присутніх на заході.

"Я нічого не маю проти того, що ви полюєте за нами," - сказав він їм. "Однак, ви не інформуєте громадськість, а боретеся з цим урядом. Дехто з вас - брудні антисловацький повії", - наголосив він.

Лайчак своєю чергою назвав цю справу "найбільш абсурдною ситуацією" його життя.

"Якщо хтось доводить, що я порушив закон або принципи етики і моралі... то, звичайно, я не приклеєний до свого місця, я піду", - сказав він, закликаючи громадськість не робити висновків без доказів.

Як відомо, раніше Фіцо заявляв, що не вважає Росію "поганим хлопцем", а санкції проти неї "допомагають Сполученим Штатам". На думку прем'єра Словаччини, Україна робить менше, ніж Росія, щоб виконати свої зобов'язання щодо мінських мирних домовленостей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація