Президент Естонії втретє одружився

Президент Естонії втретє одружився

Заручини пари відбулися восени минулого року

Обраницею глави держави стала громадянка Латвії.

Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес і керівник відділу координації політики кібербезпеки міністерства оборони Латвії Ієва Купце повінчалися в суботу в церкві святої Анни в Халлісте, яка була домашньою церквою сім'ї Ільвес ще в XVIII столітті. Церемонію провели священики естонської Євангелічної лютеранської церкви.

"З цього моменту вступив в силу їх юридично укладений шлюб. Ієва Купце взяла собі прізвище Ільвес", - ідеться в офіційному повідомленні канцелярії глави держави.

"Останні півроку поруч зі мною розумна, чарівна і щаслива жінка, з якою ми тепер поєднали свої життя", - сказав президент Ільвес. Він уже пообіцяв, що його дружина відмовиться від належних їй згідно естонських законів грошей.

Ієва Ільвес заявила, що не вважає себе публічною особою та пообіцяла присвятити себе сім'ї і роботі, ділячи своє життя між Ригою, Таллінном і хутором Ерма, де живе Тоомас. Представницькі обов'язки дружини президента Естонії вона виконуватиме лише у випадках, коли її участь буде необхідною.

Молодят привітав президент Латвії Раймонд Вейоніс.

У грудні вже повідомлялося, що президент Естонії одружується на працівниці міноборони Латвії. Міжнародний політичний роман тривав кілька років і має завершитися весіллям.

Повʼязані теми:

Наступна публікація