Президент Сербії на зустрічі з Байденом відмовився вводити санкції проти Росії

Президент Сербії на зустрічі з Байденом відмовився вводити санкції проти Росії

Джо Байден і Томіслав Ніколіч / Фото: Reuters

"Ми пов'язані з Росією", - наголосив він.

Сербія не збирається вводити санкції щодо Росії, незважаючи на прагнення вступити до Європейського Союзу.

Про це заявив президент Сербії Томіслав Ніколіч під час зустрічі з віце-президентом США Джо Байденом, повідомляє "Новое время" з посиланням на прес-службу глави держави.

"Ми пов'язані з Росією, ми пов'язані зі США, в яких живе численна сербська громада Ми були союзниками в двох війнах", - сказав президент Сербії.

Ніколіч водночас додав, що Сербія прагне вступити в ЄС і зараз вона є кандидатом на вступ.

Як відомо, санкції проти РФ були введені 31 липня 2014 року через анексію Криму і були посилені у вересні 2014 року. 9 березня 2015 року Європейська Рада вирішила зв'язати термін дії санкцій з повним виконанням Мінських угод.

Після анексії Криму і початку збройного конфлікту на Донбасі США, Євросоюз і ще кілька держав в кілька етапів застосували до Росії економічні санкції. В останні кілька місяців деякі європейські політики почали обговорювати можливість їх послаблення або зняття.

17 червня Рада ЄС подовжила санкції проти окупованого Криму на 12 місяців. Санкції стосуються заборони на імпорт до ЄС товарів з Криму і Севастополя, інвестицій в окупований півострів і експорту певних товарів і технологій в Крим. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Український" скандал у Вашингтоні
Наступна публікація