Продовження міцних відносин. Прем'єр Австралії розповів про результати розмови з Трампом

Продовження міцних відносин. Прем'єр Австралії розповів про результати розмови з Трампом

Фото: Reuters

Тихоокеанський регіон лежить в основі національних інтересів США, тому країни продовжуватимуть співпрацю.

Підтримка країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону є питанням національних інтересів США, тому Штати й надалі підтримуватимуть, зокрема, міцні партнерські відносини з Австралією.

Про це заявив прем'єр-міністр Австралії, коментуючи результати своєї "теплої телефонної розмови" із новообраним президентом США Дональдом Трампом, повідомляє Укрінформ.

"Ми обговорили низку важливих питань. Найголовніше, в чому ми абсолютно згодні, – це життєво важливе значення міцного Альянсу між нашими державами. Пан Трамп відзначив незмінну солідарність Австралії і США протягом 98 років, коли ми стояли пліч-о-пліч у великому конфлікті… Ми також обговорили продовження потужної присутності Сполучених Штатів у нашому регіоні", - сказав Тернбулл.

Прем'єр Австралії також заявив, що Трамп є прагматиком, а Тихоокеанський регіон лежить в основі національних інтересів США.

"Причиною того, чому Сполучені Штати вибудували настільки сильну присутність в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні протягом багатьох десятиліть є "Американский світ" (Pax Americana). Протягом останніх 40 років він лежав в основі екстраординарного зростання добробуту, отримання мільярдів з бідності. Це зобов'язання, які, я впевнений, продовжуватимуться, оскільки відповідають національним інтересам Америки", - наголосив Тернбулл.

За словами прем'єра, США також залишать свою військову присутність та продовжуватимуть оборонну політику в регіоні.

Нагадаємо, раніше президент Франції Франсуа Олланд надіслав Дональду Трампу, який переміг на президентських виборах у США, лист з проханням про переговори.

Повʼязані теми:

Наступна публікація