Прокуратура Нідерландів оголошує результати розслідування родичам загиблих рейсу МН17

Прокуратура Нідерландів оголошує результати розслідування родичам загиблих рейсу МН17

Фото: Reuters

Сьогодні оголосять, якою зброєю збили літак і звідки саме вівся вогонь.

Місце, з якого збили малазійський Boeing в небі над Донбасом в липні 2014 року, мають оприлюднити сьогодні в Амстердамі, йдться в ТСН.12.00.

Звіт Об'єднаної слідчої комісії, до якої входять представники Нідерландів, Австралії, Малайзії, Бельгії та України, проміжний, але на нього все ж таки запросили родичей загиблих. У ці хвилини представники нідерландської прокуратури зустрічаються із ними.

Ця зустріч проходить в конгрес-центрі міста Ньювейген, де пізніше розпочнеться прес-конференція для журналістів. Розмова з родинами триватиме півтори години, після цього для них запланований спільний обід, вони зможуть побути разом і обговорити почуте.

Вже зараз відомо, що чимало родин скептично ставляться до ходу розслідувань. Їх обурює, що пошук справедливості триває довго. А дехто навіть ставить під сумнів політичну незалежність слідства. Утім, складніше буде не знайти винних, а притягнути їх до відповідальності, кажуть тут .

О 14 годині за Києвом прес-конференція має стартувати і для журналістів.

Нагадаємо, що міжнародна слідча комісія провадить саме кримінальне розслідування, тобто врешті-решт має назвати відповідального в трагедії. Відомо, що слідчі брали до уваги результати роботи приватних розслідувачів з групи Беллінгкет. Вони вже встановили, що зенітно-пускова установка була російська з російським екіпажем. Прокуратура Нідерландів шукала свідків, хто бачив пересування ЗРК "Бук" та його екіпажу в Донецькій області. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація