Прокуратура Панами не знайшла достатніх підстав для судового розгляду справ Mossack Fonseca

Прокуратура Панами не знайшла достатніх підстав для судового розгляду справ Mossack Fonseca

Фото: Reuters

Обшук тривав 27 годин.

Після 27 годин обшуку в офісах юридичної фірми Mossack Fonseca прокуратура Панами не знайшла достатніх підстав для судового розгляду. Про це у четвер, 14 квітня, повідомив прокурор Хав'єр Карабальйо, пише AFP.

"Наразі у нас немає ніяких переконливих доказів, які б дозволили нам прийняти будь-які рішення проти фірми Mossack Fonseca", - заявив Карабальо.

Водночас він заявив, що на підставі знайденої інформації прокуратура зможе прийняти певні рішення пізніше.

Крім того, складність обшуку полягала в тому, що більшість своїх записів фірма зберігала не на паперах, а в цифровому форматі на більш ніж 100 комп'ютерних серверах.

Однак, за словами прокурора, фірма співпрацює зі слідством.

Нагадаємо, у середу, 13 квітня, панамська поліція влаштувала обшуки в офісах юридичної фірми Mossack Fonseca в зв'язку з розслідуванням скандалу після публікації "панамських документів".

Із компанії Mossack Fonseca "витекли" документи, які стали основою для гучного міжнародного журналістського розслідування про іменитих власників великих офшорів. Ці документи виявилися в розпорядженні німецької газети Süddeutsche Zeitung, яка передала їх Міжнародному консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) і Центру із дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP).

Повʼязані теми:

Наступна публікація