Прокуратура завершила досудове розслідування стосовно екс-міністра оборони Єжеля

Прокуратура завершила досудове розслідування стосовно екс-міністра оборони Єжеля

Фото: УНІАН

Єжель підозрюється у зловживанні владою або службовим становищем.

Головною військовою прокуратурою завершено спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього Міністра оборони України Михайла Єжеля у зловживанні владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі насліди.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Наразі стороні захисту стороною обвинувачення повідомлено про завершення досудового розслідування та відкриття матеріалів кримінального провадження для ознайомлення.

Повідомляється, що підозрюваний Єжель може у будь-який час прибути до слідчого в особливо важливих справах Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури Зварича та особисто ознайомитися з матеріалами кримінального провадження.

Нагадаємо, Генеральная прокуратура України викликала на допит екс-міністра оборони України Михайла Єжеля. Печерський суд надав Генпрокуратурі дозвіл на спеціальне досудове розслідування у справ проти колишнього міністра оборони України Михайла Єжеля. Колишнього очільника оборонного відомства підозрюють у скоєнні дій, які завдали державі збитків на суму близько 43 мільйонів гривень.

Єжель підозрюється у тому, що зловживаючи службовим становищем, умисно, в інтересах третіх осіб упродовж 2011 - 2012 років видав чотири окремі доручення, за якими оплата комунальних послуг, спожитих суб'єктами господарювання, була здійснена за рахунок бюджетних коштів без подальшої компенсації (суб'єкти підприємницької діяльності були задіяні у наданні послуги з харчування особового складу Збройних Сил України).

Михайло Єжель обіймав пост глави українського Міноборони з березня 2010 року до лютого 2012 року. У квітні 2013 року колишній президент Віктор Янукович призначив його послом України в Білорусі. Після зміни влади в Києві генеральна прокуратура запідозрила Єжеля в розтраті держкоштів на суму 46,7 млн гривень. В кінці квітня 2015 року посол в Білорусі Михайло Єжель був відкликаний, а в травні президент країни Петро Порошенко звільнив його з посади.

Повʼязані теми:

Наступна публікація