Пропагандистський сюжет Кисельова обурив Угорщину

Пропагандистський сюжет Кисельова обурив Угорщину

Фото: Getty Images

Сам Кисельов здивований такою реакцією.

МЗС Угорщини викликало посла Росії Володимира Сергєєва в зв'язку з висловлюваннями скандального ведучого програми "Вести недели" Дмитра Кисельова з приводу подій осені 1956 року.

Про це повідомляє "Коммерсант".

"Його припущення, що повстання 60-річної давності в Угорщині було першою "кольоровою революцією", до якої могли бути причетні західні спецслужби, угорська опозиційна партія LMP розцінила як образу. За даними інформагентства MTI, в угорському МЗС мають намір роз'яснити послу, що офіційний Будапешт не сприймає будь-яку неповажну позицію стосовно революції або її героїв", - йдеться у повідомленні.

В ефірі своєї програми минулої неділі Кисельов заявив: "З одного боку, воно (повстання 1956 року) було викликане жагою до змін в радянському блоці країн, куди входила і Угорщина після настання в СРСР "хрущовської відлиги", з іншого - настрій був підхоплений західними розвідками, які вже в ті часи відпрацьовували технологію перетворення спочатку мирного протесту на кривавий хаос. Можливо, саме тоді в Угорщині це і була перша в дружніх нам країнах "кольорова революція"?"

У заяві партії LMP сказано, що "опозиційна партія вважає, що угорське МЗС має висловити протест з приводу дій російського державного телебачення".

Сам Кисельов заявив "РИА Новости", що не відмовляється від своїх вимовлених в ефірі слів і висловив здивування такою реакцією на журналістську роботу.

"Це авторська програма, в якій я висловив свою думку відповідно до принципу свободи слова. У програмі ми представили спогади очевидців та учасників тих подій з обох сторін, не займаючи позицію жодної з них. Якби в Москві викликали угорського посла в МЗС з приводу кожної фрази угорських ЗМІ про Росію, то він би швидко стоптав свої черевики", - зауважив Кисельов.

Нагадаємо, у Латвії затримали шеф-редактора пропагандистської агенції скандального КисельоваРосійська пропагандистка приїхала на "Балтійський форум". Її безперешкодно впустили до країни, а затримання відбулася під час презентації книги.

Повʼязані теми:

Наступна публікація