"Прощавай, Великобританіє". Реакція відомих британців на результати референдуму у країні

"Прощавай, Великобританіє". Реакція відомих британців на результати референдуму у країні

Зірки шоу-бізнесу, політики, спортсмени та письменники висловили своє ставлення до перемоги Brexit.

У Великобританії 23 червня відбувся доленосний референдум, на якому громадяни вирішували, чи залишатися країні у Євросоюзі чи ні.

Відповідно до останніх підрахунків, з невеликою перевагою у голосуванні лідирують прихильники Brexit, тобто виходу з ЄС.

Одразу після появи перших цифр, відомі представники Туманного Альбіону висловили свої думки щодо референдуму у соціальних мережах, які теж кардинально відрізняються.

Повним провалом перемогу Brexit вважають десятки відомих британців.  

Зокрема прем'єр-міністр країни Джеймс Кемерон, відома письменниця та "матір" Гаррі Поттера Джоан Роулінг, актор та лідер гурту Years&Years Оллі Олександр, відомий актор Джеймс Корден, англійський письменник Ніл Гейман, "Доктор Хаус" Г'ю Лорі, ведучий Джеремі Кларксон, солістка відомого гурту Florence and the Machine  Флорес Велч та ще десятки відомих спортсменів, політиків та зірок шоу-бізнесу. 

"Прощавай, Великобританіє. Тепер Шотландія буде прагнути незалежності. Спадщину Кемерона розірвуть на два союзи. Жодна з речей не мала статися", - написала Роулінг

"Не можу усвідомити, що відбувається у Великобританії. Мені дуже шкода молодь Британії. Я боюся, що її підвели сьогодні", - написав у Twitter Джеймс Корден.

"Дякую всім тим, хто голосував за те, аби зберегти Британію сильнішою, безпечнішою та кращою у Європі", - своєю чергою подякував прем'єр-міністр Великобританії Джеймс Кемерон.

"Хто може сказати, що станеться у майбутньому, однак сьогодні відчувається втрата єдності та толерантності. Я не хочу казати "прощавай" моїм друзям", - написав лідер популярного гурту Years&Years.

"Люба Великобританіє, удачі. Я боюся, вона тобі знадобиться. Люблю. Ніл", - висловив своє ставлення до ситуації письменник Ніл Гейман.

Деякі зірки висловлювали свою реакцію стисло та доволі нецензурно, зокрема Алекса Чанг.

Загалом, підтримати продовження існування Великобританії у ЄС закликали актор Том Гіддлстон, акторка Хелена Бонем Картер, актор Бенедикт Камбербетч, співачка Ріта Ора, подружжя Бекхемів, сер Елтон Джон, актор Ідріс Ельба, легендарний фізик Стівен Гокінг, модель Кара Делевінь, мільярдер Річард Бренсон, акторка Кіра Найтлі та десятки інших зірок.

Однак, не всі британці одностайно були проти виходу країни з ЄС. Зокрема, британський письменник Девід Айк, актор Майкл Кейн, акторка Ліз Хьорлі, яка висловила свою позицію фотографією в Twitter.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Життя зірок
Наступна публікація