Протести в зубожілій Венесуелі: один поліцейський загинув, троє людей - в критичному стані

Кілька десятків людей з обох боків зазнали поранень.

У Венесуелі антиурядова демонстрація переросла у масштабні сутички з поліцією.

Напередодні на вулиці міст по всій країні вийшли сотні тисяч людей, невдоволених політикою президента Ніколаса Мадуро та продовольчою кризою в країні, повідомляє ТСН. Ранок.

Акції завершилися бійкою з правоохоронцями, внаслідок чого один поліцейський загинув, а кілька десятків людей з обох боків зазнали поранень, троє перебувають у критичному стані з вогнепальними пораненнями.

Раніше звернути увагу на гуманітарну катастрофу владу Венесуели закликали в ООН. За даними спостерігачів, в країні людям не вистачає найнеобхіднішого – їжі та медикаментів.

Як відомо, населення протестує проти чинного уряду, звинувачуючи його в злиднях й вимагаючи відставки президента Ніколаса Мадуро.

Раніше Мадуро переводив бюджетників на дводенний робочий тиждень, щоб економити електроенергію. Влада у всьому тоді звинувачувала посуху, через яку нібито не могла працювати гідроелектростанція.

Пізніше Мадуро оголосив надзвичайний стан в країні. У такому рішенні він тепер вже звинуватив внутрішніх і зовнішніх ворогів, які готували "змову" з метою повалення його уряду. 

У жовтні Національна асамблея Венесуели проголосувала за початок процесу імпічменту президента країни. Депутати схвалили резолюцію, яка називає дії виконавчої влади загрозою конституційному ладу і обвинувачує виконавчу владу в здійсненні перевороту. Для супротивників Мадуро важливо влаштувати референдум до 10 січня 2017 року, оскільки якщо він відбудеться пізніше, то навіть у разі відсторонення Мадуро від влади, країною два роки керуватиме призначений ним віце-президент. Політична криза розгортається на тлі економічних проблем, причиною яких стало падіння світових цін на нафту — основний експортний товар країни.

Повʼязані теми:

Наступна публікація